ده مدرسه نمونههای شستشوی دست را از ساعت 10:30 صبح تا 12:00 بعد از ظهر جمعآوری کردند و بقیه مدارس نمونههای شستشوی دست با صابون گیاهی را در بعد از ظهر قبل از ساعت 3:00 بعد از ظهر جمعآوری کردند. 20 دانش آموز در هر مدرسه، بین پایه های چهارم و هفتم، به طور تصادفی با استفاده از فهرست مدارس انتخاب شدند.
شمارشکنندگان از هر دانشآموز منتخب خواستند که یک دست خود را در کیسهی 500 میلیلیتری Whirl-Pak (ناسکو، فورت اتکینسون، WI) حاوی 250 میلیلیتر محلول نمکی استریل بافر فسفات قرار دهند و انگشتان خود را به آرامی تا 10 بشمارند. سپس دانش آموز این روش را با دست دیگر در همان کیسه تکرار کرد.
نمونه ها مهر و موم شدند، در یک خنک کننده قرار داده شدند و در دمای 4 درجه سانتیگراد به آزمایشگاه منتقل شدند. زمان سفر با وسیله نقلیه از دورترین مدرسه و آزمایشگاه تقریباً 2 ساعت بود.
نمونههای شستشوی دستی برای اشریشیا کلی با روش فیلتراسیون غشایی با استفاده از براث m-ColiBlue24 (Hach, Loveland, CO)، 47،48 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و صفحات با روشهایی که در جاهای دیگر توضیح داده شد انکوبه و شمارش شدند.
فراوانی شاخصهای کلیدی از مصاحبههای ساختاریافته با دانشآموزان برای تعیین تغییرات گزارششده در شرایط شستشوی دستها در طول زمان و مقایسه آزمون t Student برای آزمایش تفاوت جمعآوری شده مدرسه در این شاخصها بین دور جمعآوری دادههای پایه و نهایی برای مداخله استفاده شد. بازوها در مقایسه با بازوی کنترل دو شاخص دسترسی به آب در سطح مدرسه، منبع آب فعلی و فاصله تا منبع، برای تعیین تغییرات بالقوه در دسترسی به آب در طول هفت دور جمعآوری دادههای پیگیری مورد استفاده قرار گرفت.
دورهای جمعآوری دادههای پیگیری در سطح تسهیلات جمعآوری شدند تا نمایشی از کل دوره آزمایشی داشته باشند. مدلهای رگرسیون خطی با استفاده از SAS 9.2 (Cary، NC) برای آزمایش میانگین نسبتهای شاخصهای دسترسی به آب در هر بازوی مداخله در مقابل کنترلها انجام شد